joi, 4 iunie 2015

Cele Mai Lungi Secunde Din Lume

Cele mai lungi secunde din lume vin când ți-e foame de mori și aștepți, în fața cuptorului cu microunde, să ți se încălzească porția. Ele durează un infinit.
Când ești prins în trafic, cei ce traversează intersecția abia se târâie iar semaforul ține, pur și simplu cu ei cu ei: 15- 14- 13- 12- 11- 10- 9...
Când aștepți rezultatul unor analize medicale iar asistenta pune telefonul în Hold. Când aștepți rezultatul unui examen pe care îți dorești din tot sufletul să-l promovezi.
Când verifici, să fii sigur că ți-a intrat salariul în cont, iar website-ul băncii se mișcă ca o țestoasă. Când, întins pe șezlong, afară, soarele-ți bate-n ochelarii de soare iar norul, singurul nor la orizont, nu vine-odată să-l acopere, să-ți dea un pic de răcoare.
Când pantofii noi te bat la călcâi și mai ai doi metri până în casă.




Când cel mic are febră, arde tot iar termometrului îi trebuie o veșnicie să-ți spună ce temperatură are.
Când, după un zbor transatlantic, avionul a aterizat iar ușile de ieșire nu-s încă deschise. La fel, când în avion stewardesele împing cartul cu mâncare, apropiindu-se de tine cu viteza melcului. Și miroase a mâncare peste tot.

Când te-ai lăsat de fumat și-ți vine vria fumatului (care o fi durând ea două minute, dar sunt cele mai lungi 120 de secunde din lume).

Când aștepți un taxi în ploaie. Când începe numărătoarea inversă în noaptea de Anul Nou și parc-ai vrea să-ți iei o greutate de pe cap.
Când ești sătul de treabă la birou iar secundele se moșcăie s-ajungă la ora 5. Ca să mai stai cinci minute după, să n-o zbughești pe ușă la fix.
Următoarele cinci minute sunt cele mai lungi minute din lume. Dar despre ele, altă dată.

Cele mai scurte secunde din lume rămân cele de fericire adevărată.



Niciun comentariu: