vineri, 11 septembrie 2015

A Major Break Through În Literatura De Limbă Română, Ori Interzis Prin Lege- Fiindcă Dă Dependență.

Corina Ozon face ce vrea, cu mine, cu tine, cu noi. 
Exact ce vrea. 
Ne-a scris, așa, din voleu, între două postări pe facebook, două cărți despre Viața în Ultra High Definition. Ne place sau nu să recunoaștem, noi ăștia care o citim suntem cam loviți cu leuca în cap și stau și mă-ntreb cum de-am rezistat fără Zilele Amanților pân la vârsta asta. Zău așa.
Văzând cercul cum se lărgește și cum cititorii desenează, fabulos, o întreagă lume în jurul  personajelor cărții, Corina a mai venit c-o idee genială și anume să-și publice cititorii.
Am senzația că văd dublu. 
Nu glumesc.
Cititor și scriitor leagă virtualul de real, de nu mai știi care e unul și care e celălalt. 
În fapt, cu toții sunt scriitori și cu toții, cititori. 
E o lume captivă, este ca între oglinzi paralele, ne uităm în ochii celui de dinainte ca să ne vedem, în fapt, pe noi, să ne gâdile vanitatea. Uitând pentru o clipă că, la rândul nostru și noi suntem oglinda celui ce ne privește.
Am senzația că nici figura, chipul celui în ochii căruia mă caut pe mine, nu-l văd, parcă nu e chip, parcă e direct suflet. Mai exact, ăștia șase sute de fani n-au față, au doar nasturii descheiați la cămașa ce le-acoperă sufletele.
E năucitor, dă dependență
Ce a început Corina Ozon prin acest joc ar trebui, zic eu, ori declarat deschis A Major Break Through în literatura de limbă română, ori interzis prin lege. 
Fiindcă, oricum i-ai spune, cu siguranță dă dependență. 

Jocul sufletului în oglinda altui suflet sapă și împinge la introspecții în abisuri personale niciodată explorate.
De asta mi-e frică, de dependența 
Mai jos, textul cuiva mustind de talent, al unui mare îmbârligător de vorbe, curat ca sângele cireșelor de iunie, Cristian Niculescu. Postarea lui pe facebook vine să anunțe lansarea volumului colectiv al scriitorilor amatori, adunați sub umbrela dragului de vorbe de către Corina Ozon.
Corina, nu știu unde vei ajunge, știu însă că iți desenezi viața ca nimeni alta. Felicitări pentru proiect, felicitări Cristian pentru o avancronică excelent scrisă!
(M.M.)


SCRIITORII FAC LUCRURI TRAZNITE
Am trăit s-o văd şi p-asta... o autoare care îşi publică cititorii. Corina Ozon, fosta jurnalist, reprofilată la literatură, i-a îndemnat pe membrii fan-clubului său, True Blue, să povestească în trei pagini o întâmplare care le-a schimbat viaţa. Corina este autoarea a două cărţi despre menage-a-trois-ul la români, Zilele şi Nopţile Amanţilor, cărți care se vând excelent.
Nebuna i-a biciuit permanent pe sărmanii fani că să-i trimită textele, pe care le-a postat pe grupul admiratorilor. Apoi i-a pus să voteze cea mai bună poveste. După care şi-a făcut ea propria selecţie, că orice scriitor-dictator. Cele mai bune 30 şi ceva de texte alese, apar într-o colecţie unicat numită Pastile De Nesomn.
Fiecare dintre cei 30 şi ceva de autori debutanţi va primi, în această sâmbătă, la un club din Bucureşti, câte un singur exemplar din volumul colectiv şi, bonus, un cadou din partea sponsorilor Corinei, că are şi-aşa ceva.
Nişte creatoare zurlii de modă au făcut rochii imprimate cu citate din romanele Corinei sau cu numele personajelor.



Între cei 600 de membri ai True Blue a devenit o modă că romanul cu autograf să fie făcut cadou prietenilor, de ziua lor sau de sărbători.
Femeia asta, autoarea adică, nu e întreagă la minte şi nici ăia care o citesc, adică nici eu! Îşi face singură promovare, pleacă în turnee prin ţară, doarme prin trenuri şi pe la fanii ei p-acasă, fără teamă că dă peste vreo rudă cu vasluienii .
Ăştia, adică fanii, o ajută cu organizarea evenimentelor, se implică în promovare, caută locaţii pentru lansări. E, aşa, un fel de concubinaj sau amantlâc literar de nu s-a mai pomenit!
Oameni cu preocupări, profesii şi niveluri de percepţie diferite au devenit un fel de clan de mafioţi ai amantlâcului scris cu talent, Made în România. Sau, mai degrabă o sectă. Mie îmi place să le spun Martorii Corinei.
Şi lor, și nouă, ne place, because love is în the air, dragostea e în straturile de ozon. Aşa cum e ea, dragostea, pe la noi, cu obscenităţile, grobianismele şi rahaturile tipic mioritice. Când o să-i cunoaşteţi pe Cati şi pe Mircea, eroii romanelor, veţi înţelege ce spun.

Pe Corina o găsiţi  Aici cu fragmente din cărţi şi cu istoriile ei din jurul mişcării de eliberare de sub jugul ipocriziei care nu ne lasă să recunoaştem că amantlâcul e o necesitate psiho-socială.

(Semnează Cristian Niculescu
Link la textul publicat pe facebook)

Niciun comentariu: