joi, 11 decembrie 2014

Dați-ne Justiția, nu ne luați Sharia (iunie, 2014)

Citesc tot ce pot, tot ce există despre subiectul arestării fratelui preşedintelui şi-mi privesc România, pe sub ochelari, direct în ochi.
Fii sinceră Românie, chiar vrei tu să dai Sharia pe justiţia de tip occidental?
Ştii tu ce înseamnă asta?
Înseamnă, spre exemplu, că dacă lucrezi la un restaurant, tu, individ, de frică şi din constiință, să nu mai pleci acasă cu ouă ascunse prin buzunare.
Dacă lucrezi la o corporaţie să nu mai faci stocuri de pixuri, hârtie de printer, tape şi alte mărunţişuri, acasă, duse mărunt-mărunt, în poşetă...înseamnă că dacă e roşu la semafor, să stai, naibii, înţepenit, acolo, până se face verde iar dacă, de exemplu, prin faţa maşinii tale trece o pisică, nu treci peste ea ci încetineşti şi o laşi să-şi vadă de drum...înseamnă să nu mai consumi avidă bârfe, înseamnă să-i pui la index pe executanţii de media (puţini , foarte puţini mai rămânând jurnalişti, din câte văd), înseamnă să roşeşti când nu ai pus cratima unde trebuie, înseamnă să plăteşti taxele, nu să învârţi banii între conturi până li se pierde urma...
Ce înseamnă să vrei justiţie?
Ştii cum e când justiţia funcţionează?
Stai să-ţi zic: înseamnă să fii neica-nimeni şi să câştigi procese cu statul, dacă argumentele tale sunt valide.
Înseamnă să nu te mai forţezi să-ţi faci relaţii ci să rămâi, cum spuneam, neica-nimeni dar în acelaşi timp să ştii că eşti suveran, egal cu şeful statului în drepturi, fără oprelişte. În viaţă, în carieră, în societate.
Fără agendă de telefoane burduşită de împliniţi (care, cum s-a descurcat) în posturi-cheie.
Înseamnă să nu-ţi fie frică, să nu ai parte de presiuni, înseamnă să răspunzi pentru amărâtul ăla de corn sau de ou pe care-l iei la plecarea din schimb, de la restaurant....
Înseamnă să nu te intereseze ce fac unii sau alţii dar să afli, corect, dintr-o presă responsabilă, că a fost arestat ori înlăturat din funcţie un lider,  de la orice nivel, fără să ţi se fi oferit picanterii (cum sunt circurile cu Mondialu' în media, acum)
Înseamnă că liderii tăi să n-aibă în clin ori în mânecă cu interlopii.
Înseamnă că interlopii să fie executaţi în linişte, de către un sistem care are că sarcina să-i stârpească.
Mă opresc aici , mă uit la tine pe sub ochelari, Românie şi te mai întreb o dată: eşti sigură că vrei să renunţi la mică ciupeală şi dreptatea de tip Sharia? Eu, una, mă-ndoiesc. Te gândeşti ce plictisitoare ar fi viața??
Nu te-ndoi, te iubesc Românie dar mi-e până-n gât să citesc despre cum îţi duci viața.
În fond, rămâne treaba ta.

Niciun comentariu: